samen bijzonder

Samenwerkings partners

Om optimale zorg te kunnen bieden aan onze jongeren hebben wij samen met diverse externe eerstelijns zorgverleners en instanties onze krachten gebundeld. Het resultaat hiervan is, dat jongeren de kans krijgen om tijdens de dagbesteding fysiotherapie, logopedie en/of ergotherapie te volgen. Zo geven wij hun de gelegenheid om middels professionele en deskundige begeleiding meerdere gebieden te ontwikkelen. Immers, een professionele zorgverlener in deze tijd is onmisbaar voor onze doelgroep.

 

Graag stellen wij dan onze samenwerkingspartners aan jullie voor:

Onze samenwerkings partners

Kinderfysiopraktijk Sittard-Geleen

Wij zijn Maddy Pluijmakers en Janne Nijsten-Schmeitz, twee kinderfysiotherapeuten verbonden aan de Praktijk voor Kinder- en Jeugdfysiotherapie in Oud-Geleen. Wij zijn benaderd door Larissa en Ilvy om de fysiotherapie binnen de dagopvang “Samen Bijzonder” te verzorgen en dat is ons op het lijf geschreven. Als kinderfysiotherapeute ben je gedreven om alles uit het kind te halen wat er in zit, nu is deze doelgroep geen kind meer qua leeftijd, maar op deze jongvolwassen leeftijd is er ook nog veel te behalen! En door onze achtergrond zijn we flexibel en creatief ingesteld, waardoor we vaak net nog wat meer kunnen bereiken. We hebben dan ook erg veel zin in deze nieuwe uitdaging binnen ons toch al uitdagende vak!

 

Binnen onze praktijk zijn we gewend met meerdere disciplines samen te werken en dan vooral interdisciplinair, dus niet naast elkaar maar met elkaar, samen kijken hoe we het kind/jongvolwassene zo goed mogelijk kunnen verder helpen in zijn of haar ontwikkeling. Dit sluit aan bij de visie die Larissa en Ilvy hebben en zodoende zien we uit naar deze nieuwe samenwerking.

 

Maddy Pluijmakers, afgestuurd als fysiotherapeut in 2006 op de Hogeschool Zuyd te Heerlen en afgestudeerd als master Kinderfysiotherapie in 2011.

 

Janne Nijsten-Schmeitz, afgestudeerd als fysiotherapeut in 2011 op de Hogeschool Zuyd in Heerlen en afgestudeerd als master Kinderfysiotherapie 2017.

 

Website: https://www.pvkg.nl/

Ergotherapie de Mijnstreek

Ergotherapie de Mijnstreek is een eerstelijns ergotherapiepraktijk, waarbij de cliënt met zijn of haar hulpvraag centraal staat. Onze visie is dat we het verschil willen maken voor onze cliënten als het gaat om kwaliteit van leven. Daarom hebben we ook het motto, uw zorg is onze zorg.

 

Als ergotherapeuten gaan we samen met de cliënt op zoek naar daar wij kunnen ondersteunen. Dit kan op gebied van dagelijkse activiteiten zijn zoals het wassen en het aankleden, alsook op gebied van daginvulling en dagbesteding, vervoer of sport en ontspanning. Dit doen wij door intensief samen te werken met verschillende disciplines en bedrijven om zo optimale zorg en ondersteuning te kunnen leveren. We zijn dan ook trots op onze samenwerking met Samen Bijzonder omdat zij een zelfde visie in de zorg hebben.

 

Als zorgverleners vinden we het ook belangrijk om up to date te blijven van de ontwikkelingen in de zorg. Hierdoor volgen we regelmatig scholingen, cursussen en opleiding. We kunnen dan ook trots vermelden dat er inmiddels verschillende specialisaties in de praktijk zijn; waaronder specialisaties op kinderergotherapie, sensorische informatieverwerking, bij gewrichtsaandoeningen zoals reuma en artrose, de ziekte van Parkinson, MS, hersenletsel, Ehlers Dahnlos Syndroom, Dementie, Oncologie, balans belasting / belastbaarheid, hulpmiddelenadvisering, houding en bewegingsproblematiek, ouderenzorg, en coaching en gedragsverandering.

 

https://ergodemijnstreek.nl/

https://www.facebook.com/ergodemijnstreek/

Logopedie Toon

Wij zijn Lotte Gijsen, Anouk Schrijnemaekers- Bovens en Simone Ramakers- Wijnsema, de drie praktijkeigenaren van Logopedie TOON.

 

Logopedie TOON heeft een jong, gemotiveerd team van enthousiaste logopedisten, met meerdere vestigingen in de regio Zuid Limburg. Wij bieden logopedisch advies, onderzoek en behandeling op maat aan kinderen, jeugdigen en volwassenen. Bij Logopedie TOON kunt u terecht voor allerlei problemen op het gebied van de communicatie. Van kinderen die moeite hebben met spreken tot ouderen met slikproblemen.

 

Onze kracht is dat wij streven naar een efficiënte samenwerking met andere disciplines uit het werkveld, zoals (huis)artsen en tandartsen, maar ook verwijzers als leerkrachten, intern begeleiders of collega’s in een dagbesteding. Alles is erop gericht om onze cliënt zo optimaal mogelijk te laten participeren in het dagelijks leven. Zo sprak de vraag van Larissa en Ilvy ons erg aan om als logopediepraktijk aan te sluiten bij de dagbesteding van ‘Samen Bijzonder’. Onze passie ligt vooral bij de complexere zorgvragen. De puzzelstukjes hierbij op zijn plek proberen te leggen vinden wij telkens weer een uitdaging. Ook het werken in teamverband sprak ons aan bij ‘Samen Bijzonder’. Hierbij vinden wij het belangrijk om over de grenzen van ons vakgebied heen te kijken.

 

Door op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen, samenwerkingen aan te gaan met externe partijen en verschillende specialisaties binnen ons team, wordt een behandeling op maat gegarandeerd. Natuurlijk is de eigen motivatie van de cliënt heel belangrijk in het proces en de omgeving waarin hij/zij zich bevindt. Samen bereiken we resultaat!

 

We proberen de hulpvraag van de cliënt centraal te stellen en ervoor te zorgen dat de cliënt, jong of oud, zo optimaal mogelijk kan participeren in het dagelijks leven. Of dit nou in de communicatie op school is, thuis, op het werk of met familie en vrienden.

 

Binnen onze praktijk zijn alle logopedisten lid van de beroepsvereniging NVLF en is iedereen ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Daarnaast nemen wij deel aan meerdere kwaliteitskringen.

 

Wilt u meer informatie over onze praktijk of wilt u een afspraak maken? Wij zijn telefonisch bereikbaar via 085 – 029 0269 of vul het contactformulier in op onze website; www.logopedieTOON.nl.

 

Lotte Gijsen

Anouk Schrijnemaekers – Bovens

Simone Ramakers – Wijnsema

Anouk Schrijnemaekers-Bovens
Praktijkeigenaar / Logopedist

Lotte Gijsen
Praktijkeigenaar / Logopedist

Simone Ramakers-Wijnsema
Praktijkeigenaar / Logopedist
Voedingscoach Marieklovesfood

Ik ben Marieke van Marieklovesfood. Ik heb een passie voor lekker en gezond eten en draag deze graag over iedereen die doelen wil behalen op het gebied van een gezonde leefstijl. Gezond leven is een leefstijl en gaat wat mij betreft over het inpassen van gezond gedrag in je dagelijkse leven, zodat het een gewoonte wordt. Mensen bewust maken van welke keuzes je kunt maken op het gebied van voeding en laten zien dat gezond ook ECHT lekker kan zijn, is mijn streven!

 

Naast Marieklovesfood sta ik fulltime voor de klas op de basisschool. Ik geniet elke dag van mijn klas, van de kinderen en van wat ik met ze kan bereiken. Kinderen zijn open, eerlijk en zeggen waar het op staat. De band die je met ze kan opbouwen vind ik fantastisch. Als juf heb ik echt het gevoel een bijdrage te kunnen leveren aan het opgroeien van de kids.

 

De school waarop ik werk is een Gezonde School en dat betekent dat er aandacht is voor gezonde voeding. Ik zie elke dag terug hoeveel verschillen er zijn tussen wat de kinderen in mijn klas van thuis uit meekrijgen op het gebied van eten. Smaken leren kennen, aan tafel eten, maar ook een stukje kennis over voeding (waar komt mijn eten vandaan?) komt niet in elk huishouden terug. Ik schrik er soms van als ik zie wat er toch in het lunchtrommeltje zit en als ik bijvoorbeeld hoor hoe weinig kinderen voldoen aan de groentenorm.

 

Van gezonde voeding en een gezonde leefstijl ga je lekker in je vel zitten. Voeding is de brandstof van je lijf en als je goede brandstof aan je lijf geeft, kun je dus meer uit je dag halen. Lekker in je vel zitten is iets wat juist ook voor de kinderen bij dagopvang Samen Bijzonder zo belangrijk is. Ik zal me gaan inzetten om de begeleiders te inspireren met gezonde én lekkere recepten, zodat zij samen met de kinderen simpele maaltijden kunnen maken. Ook zal ik zorgen voor ondersteuning en advies en ook ouders van tips voorzien over hoe zij in hun thuissituatie de kinderen kunnen verleiden tot het kiezen van die lekkere gezonde tussendoortjes, hoe er genoeg groente kan worden gegeten en waarom water drinken nu zo gezond is en hoe dat op een leuke manier kan worden aangeboden. De kracht van de dagopvang Samen Bijzonder is dat kinderen samen eten en zoals we allemaal weten: zien eten, doet eten. Iets nieuws proberen, een nieuwe uitdaging: dat lukt het beste als kinderen elkaar hierin positief uitdagen en beïnvloeden.

 

Instagram: marieklovesfood

https://www.facebook.com/Marieklovesfood/

HutsSpot

Hallo,

Mijn naam is Sanne Janssen. Ik ben werkzaam bij HutsSpot: een experimentele plek voor-en met jongeren die in het teken staat van kunst, design en duurzaamheid.

 

HutsSpot is er om jongeren -en mensen met een jong hart- een plek te geven voor ontmoeting, ontdekking, verbreding en uitwisseling.

 

HutsSpot is tevens een verzameling activiteiten (SPOTS) om te experimenteren, om te maken, om samen te werken, om te leren vanuit verschillende disciplines en media. Een plek waar je kunt ervaren hoe trots je kunt zijn door iets te maken, door zelf aan de slag gaan, of onder begeleiding van inspirerende mensen en makers. We willen jongeren een podium geven. Dus OOK de jongeren van Samen Bijzonder!

 

Groetjes Sanne!

Yoga Studio Born

Hallo,

Ik ben Charlotte Spee.

Personal trainer en Yoga Docente. Al heel mijn leven ben ik bezig met sport en bewegen. Het is een leefstijl die ik graag deel met iedereen. Jong of oud. Iedereen moet de voordelen kunnen ervaren die je krijgt van bewegen. Bewegen kan op alle niveaus! Of het nu een marathon lopen is of een rustige easyflow yogales. Bewegen is goed voor lichaam en geest voor iedereen!!!!!

 

Sinds 2022 ben ik een van de samenwerking partners van Samen Bijzonder. Ik vind het heel bijzonder om deze doelgroep yoga te laten ervaren. Niet alleen werken we aan de fysieke kracht/conditie, maar ook het mentale stuk van de jongeren.Het voelt als een kers op de taart!

 

Veel liefs Charlotte.

Ecsplore, iedereen kan sporten

Sporten is voor iedereen van belang, maar voor mensen met een beperking in het bijzonder. Sporten helpt en draagt bij om onafhankelijker te leven, het is goed voor de sociale contacten en men gaat er beter door functioneren in het dagelijks leven. Kortom, de zelfredzaamheid voor mensen met een beperking groeit. Dit sluit ook aan bij het doel van Samen Bijzonder. Daarom is er een samenwerking opgestart tussen Iedereen Kan Sporten (Westelijke-Mijnstreek) en Samen Bijzonder. Wilt u meer weten wat mogelijk is voor u of voor een familielid of kennis? Voor al uw vragen over sport en bewegen voor deze doelgroep kunt u terecht bij de regioconsulent Chantal Bos.

 

Telefoonnummer: 06-51326763
Email: chantal.bos@ecsplore.nl

 

Meer informatie? Klik dan op deze link

De eetkamer Hoensbroek
Dagbesteding Ateljee bijzonder