samen bijzonder

Wie zijn wij?

Wij zijn Larissa Smeets en Ilvy Heuijerjans en wij maken ons SAMEN op een BIJZONDERE wijze sterk voor een kleinschalige en kwalitatieve dagbesteding voor jongvolwassenen met een licht tot matig verstandelijke beperking. Onze achtergronden Sociaal pedagoog en Sport & bewegingsagoog zijn de juiste combinatie om onze dagbesteding kracht bij te zetten.

 

Wat is ons doel ? Het creëren van een warme en huiselijke plek van waaruit jongeren vanuit hun krachten, wensen en behoeften kunnen gaan groeien. Wij kijken er naar uit om jullie veel te leren en met jullie SAMEN te groeien!

Ilvy Heuijerjans

Hey, mijn naam is Ilvy Heuijerjans. 29 jaar en woon samen met Tom in ons prachtige woonboerderijtje in Spaubeek. Wij zijn trotse ouders van onze zoon Teun sinds april 2019. Het begon allemaal toen ik in 2012 afstudeerde als sociaal pedagoog met als specialisatie gehandicaptenzorg. Vanuit stage doorgestroomd naar begeleidster binnen stichting Kwecoo. Hier heb ik 10 jaar gewerkt in de dagbesteding en ben ik deskundig geworden op het gebied van onder andere visuele communicatie, autisme en doof-blindheid.

 

Als begeleidster ben ik observerend, geduldig, humoristisch, duidelijk en volgend. De jongere mag bij mij zijn wie hij/zij is. Ik zie uitdaging in hoe ik de jongeren kan ondersteunen, zodat deze zelfredzamer wordt en trots kan zijn op zichzelf. Ik zoek de juiste balans tussen consequent en flexibel zijn, zodat de jongeren de kaders leert kennen waarbinnen hij/zij vrij kan zijn en keuzes kan maken.Bij mij staat het leerproces voorop en horen alle emoties die een jongere kan tonen erbij.

 

Trots op het feit dat ik een eigen dagbesteding ga starten samen met Topper Larissa, Ik ben er klaar voor!

Larissa Smeets

Hallo! Mijn naam is Larissa Smeets.
Een aantal jaren geleden ben ik afgestudeerd als Sport-en bewegingsagoge aan de sporthogeschool in Eindhoven. Tijdens de stageperiode van mijn studie is mijn liefde en passie ontstaan voor onze doelgroep toen ik het sportaanbod voor de speciale onderwijsscholen in Zuid-Limburg mocht organiseren en coördineren.

 

Na het behalen van mijn HBO bachelor heb ik in diverse (kleinschalige) dagbestedingen gewerkt.Ik ben eveneens werkzaam geweest in een woonvoorziening waar ik intensief met mensen heb gewerkt die een meervoudige communicatiebeperking hadden in combinatie met een verstandelijke/ lichamelijke beperking. Daarnaast ben ik ook een aantal jaren werkzaam geweest binnen de Parkschool te Limbricht. Veel leerlingen kennen mij dan ook nog als ‘de gymjuf’. En tenslotte begeleid ik nu ook al een aantal jaren jongeren op individuele basis. En dit alles doe ik met ontzettend veel passie en drive.

 

De karaktereigenschappen die mij als begeleidster kenmerken, zijn: gedreven, humoristisch, realistisch, empathisch en ondernemend. Als begeleidster probeer ik mij altijd te verplaatsen in de belevingswereld van de jongeren. Dit omdat ik ervan overtuigd ben, dat verbinding en connectie met de jongeren de basis is om groei te kunnen realiseren. Belangrijk hierin vind ik, dat iedereen de kans moet krijgen om écht zichzelf te kunnen zijn en van daaruit te groeien. Ik streef dan ook naar de juiste afwisseling van plezier, warmte, verbinding en ontwikkeling.

 

Samen met mijn creatieve collega Ilvy Heuijerjans haal ik uit het oogpunt van resultaat, het ‘onderste uit de kan’ voor onze doelgroep. Samen met Ilvy creëer ik een warme en leerzame dagbesteding voor jongeren met een beperking en daar ben ik ontzettend trots op!